Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Over Mij


René Moorman

Mijn naam is René Moorman.
Ik reis al ruim 20 jaar door Rusland, West – en Centraal Azië. Voor kleine groepen en voor individuele reizigers organiseer ik op maat gemaakte reizen. Met mijn ruime ervaring, kennis en passie voor dit deel van de wereld, wil ik u graag rondleiden en meenemen.

Tijdens de door mij georganiseerde reizen maken we zoveel mogelijk gebruik van lokaal vervoer, daar waar nodig draag ik zorg voor het vervoer ter plaatse. Het verblijf kan zijn bij mensen thuis, ofwel een lokale vorm van bed & breakfast. Maar we maken ook gebruik van hotels of yurten (de vilten tenten van de nomaden). De maaltijden kunnen op individuele basis of voor de hele groep geregeld worden. Natuurlijk altijd in overleg. Als de mogelijkheid zich voordoet zullen wij ook maaltijden bij mensen thuis gebruiken.

Via mijn vele contacten zijn we altijd welkom. Op deze manier is reizen door Rusland en Azië een bijzondere belevenis en een garantie voor een vakantie zoals u niet eerder beleefde. Door mijn persoonlijke betrokkenheid en aandacht voor u als deelnemer, beloof ik u een reis waarover u nog lang zult na praten. Het organiseren van een rondreis en het goed informeren van u als klant is voor mij heel belangrijk.

Een reis door mij georganiseerd begint dan ook al direct na de reservering. Vanaf dat moment houd ik u op de hoogte van wetenswaardigheden die belangrijk zijn voor de deelname aan mijn reis. Ik zal u informeren en uitnodigen als er activiteiten plaatsvinden rond uw bestemming zoals: lezingen. tentoonstellingen, concerten en TV programma’s. Hierdoor onderscheid ik mij van andere reisorganisaties. Vrijheid om hier aan mee te doen is vanzelfsprekend, zo ook de ruimte om tijdens uw reis uw eigen route te volgen.

Naast reizen geef ik rondleidingen op de afdeling Azië van het museum voor Volkenkunde te Leiden en in museum de Hermitage te Amsterdam. Ik verzorg lezingen over mijn reizen en avonturen voorzien van prachtige beelden.

Ik heb een studie Theologie en Levensbeschouwing aan de Educatieve faculteit Amsterdam gevolgd. Op deze manier wil ik mijn kennis vergroten en nog meer te weten komen over de grote verscheidenheid van culturen en godsdiensten binnen Rusland en Centraal Azië. Door mijn kennis van de Russische taal (ik kan het voldoende lezen en spreken), is het voor mij eenvoudig om contact te leggen met de lokale bevolking.

Ik nodig u uit om de website van Rusland en de Oriënt verder te bekijken.
Veel plezier!

Reis met Rusland en de Oriënt en je bent overal welkom!

René Moorman.